Att leva i ett kulinariskt experiment
För några veckor sedan satt jag med de andra i huset i köket och pratade lite. Vi pratade om våra djur och våra odlingsplaner inför sommaren. Just då gick det upp ett ljus för mig - vi gör det för den fantastiska maten. Och ja, det är faktiskt en stor anledning till att jag ville flytta ut på landet och producera min egen mat - det smakar så annorlunda! Hemslaktad tupp och hemgjord sylt smakar mer, simple as that!
Ibland när jag arbetar hemma på gården tänker jag att allt jag gör bara är en del i en enda stor maträtt som så småningom ska fylla min totala konsumtion av mat under mitt liv, den totala magsäcksvolymen! Ursäkta om jag låter som en logisk person som försöker lägga fram ett ologiskt resonemang, men det är faktiskt såhär det ser ut i mitt huvud.
Bokeslund - en kulinarisk odyssé i svensk landsbygd
För att demonstrera att mitt resonemang inte är helt åt skogen tänkte presentera några saker vi här på gården har haft för oss senaste tiden:

Efter att bubblandet i mitt senaste öl-alster upphört är det dags för tappning. 60 flaskor mycket välsmakande "extra special bitter" står nu och tar plats i mitt lager. Även om den inte alls blev som jag tänkte mig är jag mycket nöjd, en av mina bästa öl, alla kategorier. Smakar lite som jord doftar efter ett sommarregn, blandat med massor av humle.

Det som visas på bilden är en ram till en bikupa. Eftersom jag aspirerar för att bli biodlare måste jag också bygga ganska många ramar (100 st för att vara exakt). Ganska lätt att koppla ihop mitt resonemang i början av inlägget till biodling, right?
Bin = honung = naturligt socker = massor av goda mackor = mjöd = sesamkakor etc.

I fönstret på ovanvåningen växer det så att det knakar! Har har vi årets fröodlingar, som så smångom ska ge oss mat. Vi sådde dock lite väl mycket av exempelvis vitkål (centrerat, något till höger), tror inte vi behöver 400-500 vitkålsplantor.
Det var allt för den här gången. Ha det så bra :)
Kommentarer
Trackback